ΔΙΠΛΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ

Οι σύγχρονοι συμβατικοί διπλοί υαλοπίνακες (διπλά τζάμια) έχουν διάκενο ανάμεσα στα δύο φύλλα τζαμιού και πλήρωση του κενού αυτού με αέρα, περιορίζοντας σημαντικά τη θερμική απώλεια που οφείλεται είτε σε μονούς υαλοπίνακες είτε σε παλαιότερες μορφές διπλών τζαμιών χωρίς αέρα ανάμεσά τους.

Στα πλεονεκτήματα των διπλών τζαμιών περιλαμβάνονται:

  • Υψηλή διαπερατότητα στο φυσικό φως
  • Ηχομόνωση και θερμομόνωση
κρύσταλλα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες έχουν την«ικανότητα» να δυσχεραίνουν την εκπομπή της θερμότητας από την θερμότερη προς την ψυχρότερη πλευρά (γι’ αυτό αποκαλούνται υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής (Low-E). Η ικανότητά τους αυτή μας βοηθά να «κρατούμε» την θερμότητα του σπιτιού μας τον χειμώνα μέσα και το καλοκαίρι την ζέστη του εξωτερικού περιβάλλοντος έξω, εξοικονομώντας ενέργεια (για την θέρμανση ή τον κλιματισμό του χώρου, αντίστοιχα).

ΤΡΙΠΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΥΑΛΩΣΗ

Η τριπλή ενεργειακή υάλωση , κοινώς τριπλά τζάμια, αποτελεί πλέον τη σύνθεση των περισσότερων παράλληλων υαλώσεων. Τα κουφώματα νέας γενιάς σε συνδυασμό με την τριπλή υάλωση επιτυγχάνουν εξαιρετική θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια.

Οι υαλώσεις διαχωρίζονται μεταξύ τους με αποστάτες από αλουμίνιο, μέταλλο ή συνθετικό υλικό. Το κενό ανάμεσα σε αυτούς τους αποστάτες γεμίζει με στεγνωτικά υλικά, που μπορούν να απορροφήσουν νερό, για την αποφυγή σχηματισμού υδρατμών στο κενό των τζαμιών και το ενοχλητικό θάμπωμα.

ΤΖΑΜΙΑ